Kisvejke (németül Kleinwecken) község a Dél-Dunántúli régióban, Tolna megyében, a Bonyhádi járásban. Jellegzetes halmazfalu. A Dunántúli-dombságban, a Völgységben fekszik, a megye délnyugati részén, Tolna és Baranya határán. A megyeszékhely, Szekszárd kb. 35 km-re, Bonyhád kb. 20 km-re található. Szomszédos települések: Závod, Lengyel, Mucsfa.

A hagyomány szerint Fülep, Vercs és Hosszú nevű kanászok alapították, akik egy-egy forrásnál telepedtek le. Van, aki azt mondja, hogy a mai Kisvejkének Nagy Vejk (esetleg Vajk), Nagyvejkének Kis Vajk volt az ura, és valamilyen okból a másikról nevezték el a falut.

A régészeti leletek tanúsága alapján a település környéke már a bronzkor óta lakott. A 14. században királyi birtok volt. A középkori falu a közeli Csókafői-völgyben állt. Valószínűleg a török hódoltság idején elpusztult, mert 1696-ban néptelen pusztaként írták le. A 18. század elején magyar telepesek érkeztek ide, és újraéledt a falu.

A faluhoz kapcsolódó érdekesség, hogy 1938-ban a templomát be kellett zárni, mert a magyarok és a svábok között verekedés tört ki az épület miatt.

Közúton a Bonyhádot (6-os főút) Kurddal összekötő alsóbbrendű úton, vagy a 65-ös főútról Murga felől Tevelen keresztül egy mellékúton érhető el. A közúti tömegközlekedést a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (korábban Gemenc Volán Zrt.) autóbuszai végzik. Vasútvonal nem vezet át a településen. A legközelebbi vasútállomás a kb. 15 km-re lévő Kurd, a MÁV 40-es számú, Budapest-Dombóvár-Pécs közötti vonalán.

A képviselő-testület 5 főből, és a polgármesterből áll. A polgármester Höfler József, a képviselő-testület tagjai Bernhardt Jánosné, Farkas-Jókai Noémi, Ferenc Veronika és Herbert Zoltán. A településen Roma Kisebbségi Önkormányzat és Német Kisebbségi Önkormányzat is működik. A Roma Önkormányzat tagjai: Lakatos László, ifj. Lakatos László, Sárközi Antalné. A Német Önkormányzat tagjai: Fülöp Lászlóné, Herbert Zoltán, Höfler József.

A teljes népesség a 2015-ös adatok szerint 412 fő. 2001-ben a lakosok kb. 93%-a magyarnak (ezen belül kb. 15,5% cigány, kb. 2,5% német nemzetiségűnek) vallotta magát, míg kb. 7% nem válaszolt. A 2001-es népszámlálás adatai alapján a lakosság kb. 71%-a római katolikus, kb. 3,5%-a evangélikus és kb. 2,5%-a református vallású. Nem tartozik egyetlen egyházhoz vagy felekezethez sem, illetve nem válaszolt kb. 23%.