Segíts te is adód 1 százalékának felajánlásával!

Az idei évben is lehetőséged van személyi jövedelemadód egy százalékát civil szervezetek számára felajánlani. Tanoda projektünkkel hátrányos és halmozottan hátrányos, többségében roma fiataloknak segítünk képességeik kibontakoztatásában, jobb tanulmányi eredmények elérésében, aminek köszönhetően eredményesebben helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. Támogasd egyesületünket a fenti cél elérésében adód egy százalékának felajánlásával:

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete
Adószám: 18502435-1-07

Ki rendelkezhet 2016-ban?

Bárki, aki személyi jövedelemadó-bevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást ad, illetve adókötelezettségét bevallási nyilatkozat vagy munkáltatói adómegállapítás útján teljesíti, jogosult az adójának meghatározott részéről rendelkezni. Azaz a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozók és az őstermelők is jogosultak rendelkezni, ha az említett tevékenységből vagy más jogcímen szereznek az összevont adóalapba tartozó jövedelmet. Az adóhatóság az utalást csak akkor teljesíti, ha a kedvezményezett részére utalandó összeg legalább 100 forint.

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete
Adószám: 18502435-1-07

Mely szervezeteket lehet kedvezményezettként megjelölni?

Kedvezményezettet két csoportból lehet választani, de mindegyikből csak egyet-egyet, azaz sem az egyik, sem a másik 1 százalék nem osztható meg, de nem is vonható össze.

A kedvezményezettek egyik csoportjába a civil kedvezményezettek tartoznak. Ide tartoznak a közhasznú tevékenységet ténylegesen folytató egyesületek, alapítványok, és közalapítványok, amelyeket a magánszemély rendelkező nyilatkozata évének első napja előtt legalább két évvel (2012.) a bíróság nyilvántartásba vett. Egyesületünknek is ebben a csoportban ajánlhatod fel adód egy százalékát. A rendelkezéshez a magánszemélynek a fenti szervezetek adószámára van szüksége. Egyesületünk adószáma: 18502435-1-07

A kedvezményezettek másik csoportjába az egyházi kedvezményezettek tartoznak. Ebbe a csoportba tartoznak Ehtv. szerinti bevett egyházak feltéve, hogy az adóhatóságtól technikai számot kaptak, továbbá az Országgyűlés által meghatározott kiemelt előirányzat. A rendelkező nyilatkozaton a magánszemélynek az egyházi kedvezményezett technikai számát kell feltüntetnie.

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete
Adószám: 18502435-1-07
A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, a nyomtatvány megfelelő lapjának kitöltésével lehet rendelkezni (a 1553 számú bevallás EGYSZA lapja, az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó nyomtatványhoz (1553NY) kapcsolt EGYSZA lap, 1553 Adónyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap, 15NY31 jelzésű bevallási nyilatkozathozhoz kapcsolt EGYSZA lap).

A bevallástól elkülönítetten is lehet nyilatkozni a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásáról. Ekkor a 15EGYSZA megnevezésű nyilatkozat kitöltésével és elektronikus továbbításával lehetséges a nyilatkozat megtétele. Erre május 20-ig van lehetőség.

Azok a magánszemélyek, akik bevallási kötelezettségüknek munkáltatói adómegállapítás útján tesznek eleget, a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot legkésőbb május 10-ig adhatják át munkáltatójuk részére. Az ezután átadott borítékokat a munkáltató nem köteles átvenni. A magánszemélynek a borítékot annak ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg alá kell írnia, mivel ez biztosítja azt, hogy a munkáltató a boríték tartalmát ne ismerhesse meg. A munkáltató a lezárt borítékokat sértetlenül, legkésőbb május 20-ig adja át az adóhatóságnak. A rendelkező nyilatkozat a bevallástól függetlenül is eljuttatható az adóhatósághoz.

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete
Adószám: 18502435-1-07

Mire költötte az egyesület a tavalyi felajánlásokat?

A 2014-es adóév felajánlásaiból kialakítottuk a MISZME Masszázs 2.0 szolgáltatásunkat, melyről bővebben az egyesület honlapján és Facebook oldalán olvashatsz. A székesfehérvári sikereinket látva a szolgáltatást a tanoda projektünkbe is bevonjuk, és biztosítjuk a tanodás diákok és családjaik számára.

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete
Adószám: 18502435-1-07

További információk

Amennyiben további segítségre van szükséged, vagy kérdésed van az egyesületünkhöz az adó 1%-ánal felajánlásával kapcsolatban, keress bennünket az adoegyszazalek@kisvejkeitanoda.hu e-mail címen. Ajánljuk figyelmedbe a kapcsolódó anyagok között található dokumentumokat is, kiemelten a NAV információs füzetét.

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete
Adószám: 18502435-1-07

Kapcsolódó anyagok: